カラブリア

産地:カラブリア州

ティレニア海とイオニア海の2つの海に挟まれ、美しい海岸線と山の両方に恵まれた カラブリア州は、エリオロカンダのオーナーエリオオルサーラ氏の故郷でもあります。 過ごしやすい気候を求めイタリア国内でも人気のあるバカンス地域としても知られて おり、その穏やかな気候は作物や畜産にも最適なため、カラブリア産にはトマト、 オリーブ、ワイン、チーズ、豚の加工食品などの特産品があり、紀元前2千年頃から の技術や伝統が現在まで受け継がれています。

Territory of origin:Calabria Region
Located between the Tirrenian and Ionia Seas and gifted by both a beautiful coast line and mountains in the upcountry, Calabria is also the hometown of Elio Locanda Italiana owner, Elio Orsara. On the coast the climate is the typical Mediterranean one, while in the upcountry, due to the many hills and mountains, the climate is mitigated and pleasant. For these reasons this region represents a famous holiday destination for many nationals too.
Due to its mild climate, the Calabria region is ideal for both farming and cropping and that is why we can find here many specialty products. The cultivation of olives in the Crotone area has a long history and dates to 2000 B.C. Except olives, other famous products born in Calabria are tomatoes, wine, cheese and pork cold meats, whose tradition and production technical skills have been passed down through generations until now.

カラブリア

ブドウ栽培

ブドウ

樽

ヨーロッパにおける起源
「ワイン発祥の地から」

南イタリア・カラブリア州でのブドウ栽培とワイン造りの歴史は大変古く、ギリシャ人が入植した紀元前 まで、その歴史は2800年以上までさかのぼります。古代、エノトリアと言われた土地は、ブドウを栽培 する人々という意味を持ち、ヨーロッパにおけるワイン文化の発祥の地とされています。多種多彩なイタ リアのブドウ品種の中でも、カラブリアの地ブドウは大変特色があり、マントニコ種とマリオッコ種は南イタリアを代表する品種として世界的に親しまれています。

The origin in Europe “From the land where the wine was invented”
In the southern Italian region of Calabria wine production and grape cultivation have a very long history, that lasts more than 2800 years and dates up to the before Christ era, when they were introduced here by the ancient Greeks. At the time this land was called Enotria, that means “land of wine”, and represents the starting point of the wine culture in Europe.
Among the many Italian grape varieties, Calabrian grapes are distinguished by their outstanding characteristics, and the varieties of Mantonico and Magliocco, typical South Italian Wines, are well known all over the world.

ブドウ畑

Elio

おいしいイタリア料理を食べたいと思う方をみんなカラブリアにお連れしたいと思っている。天才料理人で あるおばあさんのDNAをしっかり受継ぎファンタジーとインスピレーションで素材を組み合わせるセンスは 天下一品。今年の南イタリアの旅でもホンモノのイタリアを探してきました。

He wishes to bring to Calabria all the people who want to eat good Italian cuisine. He inherited the DNA from his grandmother who was an outstanding chef and has an excellent sense for combining ingredients through fantasy and inspiration. During his journey in South Italy he searched for real Italian product this year too.

エリオとコラチーノ社代表 マウロ・コラチーノ氏

ガリオッポ

ガリオッポ

ガリオッポはカラブリア州に古くから伝わる固有 品種です。果実味に溢れ、独特で複雑なフルーティな味わいを伝えます。浅いレッド色のそのワインの人気の秘密は、長期にわたる熟成にも耐えうるブドウそのものの品質によるものです。

グレコ・ビアンコ

グレコ・ビアンコ

グレコ・ビアンコはカラブリア州で1000年以上 栽培されている土着の固有品種です。他のブドウの品種に比べ緩やかに成長するこの品種から作ら れる白ワインは、程よい酸味とフルーティーな果実味が特徴です。

グレコ・ネロ

グレコ・ネロ

約2500年以上前に、ギリシア人たちによってイタリアに持ち込まれたとされるグレコ種の中で、カラブリア州でのみ栽培が続けられている固有品種 です。主にガリオッポとのブレンドで赤ワインが作られています。

マリオッコ・カニーノ

マリオッコ・カニーノ

カラブリア州の古代種で最も重要な役割を果たす 品種です。1500年代からワインの原料に使われており、紫がかった赤色で、ポリフェノールが豊富、タンニンが強い、愉快な酸味が感じられる貴重なワインです。

シィ サヴート ロッソ DOC サヴート 2013 赤

Savuto Rosso

750ml / 1本2,322yen(税込)|発送日目安:即日

750ml / 1本2,322yen

発送日目安:即日

南イタリア・カラブリアの太陽と、生産地区を流れるサヴート川のミネラルをふんだんに補給して育つブドウは、豊富な果実味と上質なタンニンが特徴。

サヴート・ロッソは、チェリーなどの赤いフルーツの甘い香りを感じ、まろやかな舌触りの後にはスパイシーさも感じるミディアムボディな赤ワインです。

料理との相性:脂肪のすくない肉、またジビエ。熟成したチーズと豚肉料理。

The grape grows under the strong sunlight of Calabria, in southern Italy, and on a soil very rich in minerals thanks to the Savuto River that flows here, resulting in a grape characterized by intense fruit scents and fine tannins. Si Savuto Rosso is a medium body red wine with a smooth texture, has a sweet taste of cherries and other red fruits and a spicy aftertaste. Food pairing: low fat meat and game, aged cheese and pork dishes.

750ml / 1本2,322yen
生産地 南イタリア、カラブリア州、 マルツィ市
生産者 コラチーノ社
ヴィンテージ 2015
標高 海抜450m
収穫 9月下旬
畑名 Sozze
畑の向き 南向き
内容量 750ml
品種 マリオッコ・カニーノ、グレコ・ネロ
アルコール分 12.5度
サービス適度 18°C

Yasuhiro Mikata
Direttore

味方 泰宏
ディレットーレ

ブドウ品種:ガリオッポ30%、グレコネロ20%、マリオッコ25%、ネレッロカプッチョ25%
紫色のニュアンスのかかったルビー色で、ベリー系の香りがあり、リコリスなどの香りに近いスパイシーな余韻を持つミディアムボディーの赤ワイン。 料理との相性は脂肪分の少ない赤身肉のグリルやポレンタを添えた煮込みなど

Grape varieties:Gaglioppo 30%、Greco Nero 20%、Magliocco 25%、Nerello Cappuccio 25% A medium body red wine with a purple nuanced ruby color, a berry like aroma and a spicy finish that has nuances of licorice. Dishes pairing: grilled low fat lean meat, stew with polenta.

ブドウ品種:ガリオッポ30%、グレコネロ20%、マリオッコ25%、ネレッロカプッチョ25%
紫色のニュアンスのかかったルビー色で、ベリー系の香りがあり、リコリスなどの香りに近いスパイシーな余韻を持つミディアムボディーの赤ワイン。 料理との相性は脂肪分の少ない赤身肉のグリルやポレンタを添えた煮込みなど

Grape varieties:Gaglioppo 30%、Greco Nero 20%、Magliocco 25%、Nerello Cappuccio 25% A medium body red wine with a purple nuanced ruby color, a berry like aroma and a spicy finish that has nuances of licorice. Dishes pairing: grilled low fat lean meat, stew with polenta.

生産者:コラチーノ社(カラブリア州)

南イタリア、カラブリア州コセンツァ県の丘にあるコラチーノ社。 ブドウ畑は海抜約500メートルで、太陽、湿度と風の通し等、ブドウの栽培のための最適な状況 に恵まれています。コラチーノ社 のワイン は、昔から変わらない伝統的な製法で作られています。ブドウの栽培や摘み取りもほとんど手作業で行われ、ブドウ品種 も古代から栽培し続けられてきたローカルなものしか使用していません。コラチーノ社は、村の医者であったヴィットーリオ・コラチーノ氏のブドウの栽培に対 しての情熱から生まれた会社です。ブドウのことを患者さんの命のように大切にして、カラブリア州の地ブドウを活かしてワインを作っていました。そのワインは、 早くから高く評価され、代々を通じて今まで引き継がれ、現在のコラチーノ社のラインナップになっています。

Colacino Wines is located over a hill in the Cosenza district of Calabria region, in South Italy.
The vineyards are situated 500mt above the sea level and are bless by sun, humidity and good ventilation that create the perfect condition for grape cultivation. Colacino`s wines are produced following the unchanged traditional method. Both the cultivation and the harvesting are almost completely made by hand and the only varieties used are the local ones that have been cultivated from the past.
Colacino Wines was born from the passion for grape cultivation of Vittorio Colacino, who was the Village doctor. He cherished the grape as his patients` life, making wine using the local grape of Calabria. His wine was soon highly appreciated and has been handed over through generation until now becoming today`s Colacino Wines lineup.

南イタリア・カラブリア州でのブドウ栽培とワイン造りの歴史は大変古く、ギリシャ人が入植した紀元前まで、その歴史は2800年以上までさかのぼります。古代、エノトリアと言われた土地は、ブドウを栽培する人々という意味を持ち、ヨーロッパにおけるワイン文化の発祥の地とされています。多種多彩なイタリアのブドウ品種の中でも、カラブリアの地ブドウは大変特色があり、マントニコ種とマリオッコ種は南イタリアを代表する品種として世界的に親しまれています。

In the southern Italian region of Calabria wine production and grape cultivation have a very long history, that lasts more than 2800 years and dates up to the before Christ era, when they were introduced here by the ancient Greeks. At the time this land was called Enotria, that means “land of wine”, and represents the starting point of the wine culture in Europe.
Among the many Italian grape varieties, Calabrian grapes are distinguished by their outstanding characteristics, and the varieties of Mantonico and Magliocco, typical South Italian Wines, are well known all over the world.

ワイン